نویسنده : مهدی نوری
تاریخ : دوشنبه ۱۱ مهر ۱۳٩٠
نظرات

وقتی دو سال پیش شورای عالی سلامت خبر از ممنوعیت مصرف نوشابه های گازدار در وزارتخانه ها و سازمان های دولتی داد، کمتر کسی فکر می کرد این قانون ضربتی بتواند با جدیت اجرا شود.


با این حال، تنها چند ماه بعد از تصویب این قانون، بطری‌های نوشابه در ادارات دولتی جای خود را به دوغ های کم نمک و بدون گاز دادند و در مدارس، بطری های شیر و آب معدنی و آبمیوه، جانشین نوشابه ها شدند.
سید مرتضی صفوی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه خواستار حذف سیاست های حمایتی از تولید این نوع نوشیدنی ها است، اعلام کرد: ”

بر اساس مصوبه شورای عالی سلامت، نوشابه های گازدار از عوامل تهدید کننده سلامت افراد محسوب شده و بر همین اساس سازمان های دولتی موظف به جلوگیری از مصرف آن در بین کارکنان خود هستند. به همین دلیل مصوبه شورای عالی سلامت به زودی در قالب دستور العملی به سازمان ها و ادارات دولتی ابلاغ خواهد شد.”

بر این اساس سازمان ها و ادارات دولتی موظف شدند برای اصلاح الگوی تغذیه ‌ای جامعه، میوه و خشکبار سالم و بهداشتی را جایگزین کیک، کلوچه، بیسکویت و سایر محصولات غذایی قند دار کنند.

جرقه آغاز این محدودیت، آمار و ارقامی بود که نه تنها پشت مسئولان سلامتی کشور را لرزاند، که جماعت مصرف کننده نوشابه را هم به فکر اصلاح برنامه غذایی انداخت.

آمار ها نشان از این داشت که سرانه ۴۲ لیتری مصرف نوشابه در ایران، ۴ برابر میزان جهانی آن است! نتیجه آنکه ایران از نظر سرانه مصرف نوشابه های گازدار در جهان، در رتبه اول و به لحاظ میزان مصرف لبنیات، در آخرین رده ها قرار گرفت.

مطالعات عمیق تری که در زمینه مصرف نوشابه در ایران صورت گرفت، نشان می داد که در بیست سال اخیر مصرف نوشابه هاى گازدار در ایران، نزدیک به ۱۵درصد رشد داشته ولى مصرف شیر و لبنیات در همین مدت، تنها حدود یک دهم درصد رشد کرده است و این در حالی بود که میزان مصرف نوشابه در مردم کشور ۶ برابر مصرف شیر برآورد می شد.


برچسب‌ها: پزشکی, دانش