اهمیت تغذیه با شیر مادر

انجمن رژیم شناسی و انجمن اطفال آمریکا برای 6 ماهه ی نخست بطور انحصاری و تا حداقل 12 ماهگی همراه با تغذیه ی تکمیلی، تغذیه با شیر مادر را توصیه نموده اند.

شیردهی توسط مادر، دارای مزایایی هم برای مادر و هم برای نوزاد می باشد.

مزایای تغذیه با شیر مادر برای شیرخوار:

1) کاهش بروز یا شدت بیماری های عفونی از قبیل مننژیت باکتریائی، اسهال، عفونت دستگاه تنفسی، عفونت گوش میانی و عفونت دستگاه ادراری

2) کاهش بروز سندرم مرگ ناگهانی شیرخوار، دیابت نوع 1 و 2 ، لنفوم، لوسمی، اضافه وزن و چاقی، آلرژی های غذائی، آسم

3) افزایش تکامل عصبی

4) ارتقاء تماس مادر و کودک

مزایای شیردهی برای مادر:

1) کاهش خونریزی بعد از زایمان

2) کاهش از دست دادن خون طی قاعدگی

3) افزایش فاصله بین بارداری ها

4) بازگشت زودتر به وزن قبل از بارداری

5) کاهش خطر سرطان سینه و تخمدان

6) کاهش احتمالی خطر شکستگی لگن و استئوپروز بعد از یائسگی

آنچه که ذکر شد بخشی از مزایای تغذیه با شیر مادر بود و بیان مطالب بطور کامل در یک جلسه و مقاله نمی گنجد.

امید است با ارتفاء سطح آگاهی مادران و تشویق آنها به تغذیه نوزادان با این نعمت الهی شاهد افزایش روز افزون سطح سلامتی در جامعه باشیم.

نویسنده: مریم نوری - کارشناس تغذیه

/ 0 نظر / 9 بازدید